BoBo’s van toen tot nu

BoBo's van toen tot nu

Bonbons maken is niet iets waar je als eerste aan denkt wanneer je man zegt dat hij wilt gaan "hobby'en". Toch was dat wel waar Robert Roovers aan dacht toen hij mij de mededeling deed. Robert is na zijn koks-opleidingen gaan werken bij verscheidenen zaken waar bonbons maken tot de dagelijkse bezigheden behoorden. Toen hij in 2019 besloot het maken van bonbons weer kleinschalig en vanuit huis op te pakken, was ik natuurlijk de eerste die enthousiast reageerde. Ook in het ouderlijk huis werd enthousiast gereageerd, tot zijn moeder haar marmeren snijplank ineens uit de keuken zag verdwijnen. Ach, dacht ze nog, die krijg ik binnenkort vast wel weer terug. Boy was she wrong..

Robert bestelde een zakje chocolade, een smeltbakje, wat vormen en wat kleurtjes, en de basis was gelegd.  Robert begon zijn avontuur en ik genoot van de resultaten. De een na de andere vorm werd gevuld en weer uitgetikt en dat proces herhaalde zich in een lekker tempo. Onze koelkast begon zich dan ook lekker te vullen met een voorraadje bonbons. Even voor jullie beeldvorming, uit één vorm bonbons haal je ongeveer 24 bonbons. Toen ik het op eten niet meer kon bijbenen en we moesten kiezen voor boodschappen of bonbons koelen, werden familie en vrienden ingeschakeld om ons een handje van onze rap groeiende voorraad af te helpen. Dit liep vrij lekker tot wij de vraag kregen of we ze ook verkochten. Nee, niet per sé was toen het antwoord. Een goede vriend kreeg lucht van deze situatie en hielp ons aan een webshop. Anno 2019 was online verkopen natuurlijk helemaal tof en zo hoefde je klanten niet over de vloer te ontvangen.

Maar even hè, bonbons per post dan of?! Ja inderdaad, bonbons zijn namelijk prima te versturen via de post. Na een aantal pakketjes naar onszelf gestuurd te hebben om deze theorie te testen, kwam ineens het moment van onze eerste echte bestelling. En nee, deze was niet door ons moeder geplaatst. Dit was een échte klant. Stik zenuwachtig en na alles 40 keer controleren werd onze eerste bestelling verzonden. Met succes! Het resultaat was een tevreden klant. Heerlijk was dat gevoel, een gevoel wat we nu nog hebben na een geslaagde bestelling.

Onze dagelijkse bezigheden kregen vanaf dat moment nét wat anders vorm. Gewoon aan het werk bij onze toenmalige werkgever, en in onze vrije tijd waren we bezig met de webshop. En dat werkte, een tijdje althans. Tot begin 2020 de uitbrak van COVID ervoor zorgde dat ons werk in de horeca niet meer kon worden hervat. We raakte allebei onze baan kwijt en hadden op dat moment nog geen idee hoe nu verder. De webshop daarentegen bezorgde ons wél steeds meer werk. Ons product was namelijk ideaal om cadeau te geven zonder fysiek contact te hoeven hebben. Ons huis veranderde langzaam in een kleine fabriek met overal webshop gerelateerde spullen. De eettafel werd een opslag voor verschillende verzenddozen, de logeerkamer een inpakstudio en de overloop een opslagplaats voor alle te verzenden pakketjes. Leuk natuurlijk, voor even, maar dit was natuurlijk geen blijvende oplossing. Er moest gezocht worden naar meer ruimte als we dit wilde voortzetten.

We belandde in een nieuwe fase van BoBo's want onze eerste verhuizing was een feit. In juli 2020 opende wij onze eerste winkel in Breda. Een kleinschalige productieruimte met eraan een klein winkeltje. Stik trots waren we. Robert zijn hobby was inmiddels een uit de hand gelopen hobby waar we allebei heel graag mee bezig waren. Allebei? Ja zeker, ik mocht me ook bezighouden met de winkel, maar dan niet zo zeer met het produceren van de producten, meer met het verkopen ervan. Hoewel ik als productie back-up ook prima resultaat leverde, lag mijn passie toch meer bij de mensen.

Onze winkel verkocht overigens niet alleen chocolade. We hadden een gezellige combinatie gemaakt van verse thee, verse koffie, divers koffieservies, flessen wijn en verschillende kazen. Alles wat je nodig had voor een avondje genieten, vond je bij ons. Je diner afsluiten met een kopje verse thee met een bonbon? Check. Daarna een lekker kaasplateau met een portje bij de borrel? Check.

2 jaar hebben wij met veel plezier onze winkel in Breda bekleed, tot we ook hier weer uitgroeide. Een nieuwe ruimte was toevallig ook zo gevonden en wel in ons mooie Traaie (sorry, Terheijden). Een prachtig pand met veel ramen en geen enkele binnenmuur. Hier moesten we dus nog wel wat aan verbouwen om hier onze nieuwe winkel van te kunnen maken. Daarnaast was de ruimte zo groot, dat we ook begonnen nadenken over een nieuwe, extra invulling. En die kwam er, namelijk een lunchroom. Geen gekke stap gezien ons cv tot voor de chocolade enkel bestond uit horeca.

2 maanden, een verbouwing en een hoop spanning verder, opende wij in mei 2022, net voor Moederdag, onze winkel in Terheijden. Een combinatie van chocolade, lunchen en koffie drinken was het resultaat. En ik heb het al eens benoemd, maar hier nogmaals, stik trots waren we! En nog natuurlijk. We zijn uitgegroeid van een leuke hobby tot een prachtige zaak in Terheijden vanwaar we onze chocolade produceren, verkopen en verzenden. Maar waar je ook kunt lunchen, high tea-en, workshoppen en in de zomer kunt genieten op ons heerlijke terras.

Al met al zijn nog lang niet klaar met innoveren en zetten we nog steeds, heel erg graag, dat ene, en vaak wel meerdere stapje(s) extra. Dus keep up, want er komt nog veel meer aan!